- Krewetki koktajlowe 4 duże garści na 4 osoby
- pół sałaty lodowej lub rzymskiej
- mały pomidor (opcjonalnie)
- sól, pieprz, plasterek limonki
- sos: łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu, kilka kropel gęstego octu balsamicznego i przecier pomidorowy lub keczup
Ja do sosu do krewetek dodaję czasami szczyptę posiekanego koperku lub kolendry
Krewetki płuczemy.
Kroimy na drobne kawałki sałatę lodową, mieszamy z pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami. Na wierzchu układamy krewetki, skrapiamy sokiem z limonki, polewamy różowym sosem.
Do bardziej urozmaiconej wersji możemy dodać jajko ugotowane na twardo, pomidora, paprykę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋