piątek, 9 września 2011

ROZGRZEWAJĄCY KREM Z PAPRYKI Z ESTRAGONEM

A tak sobie kombinowałam, bo mi było zimno i wykombinowałam tę zupę.
I to w 20 minut!

Składniki:

  • 3 papryki
  • papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • garść posiekanego świeżego estragonu
  • łyżka oliwy z oliwek
  • litr bulionu
  • tomate frito (lub przecier pomidorowy, ale wyjdzie gorsza moim zdaniem)
  • sól, pieprz


Paprykę kroimy i podsmażamy na łyżce oliwy w rondlu, uważając, żeby nie przywarła. Po chwili dodajemy pokrojony czosnek i chilli. Chwilę dusimy na niewielkim ogniu. Zalewamy bulionem (ja miałam gotowy domowy, ale może być z EKO-kostki -trudno;/). Dodajemy tomate frito o i garść estragonu. Lekko miksujemy "na grubo" i doprawiamy solą i pieprzem.

Poniżej wersja bez estragonu za to z odrobiną pesto, kawałkami mozzarelli i kiełbaską chorizo :)

1 komentarz:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń