I to w 20 minut!
Składniki:
- 3 papryki
- papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- garść posiekanego świeżego estragonu
- łyżka oliwy z oliwek
- litr bulionu
- tomate frito (lub przecier pomidorowy, ale wyjdzie gorsza moim zdaniem)
- sól, pieprz
Paprykę kroimy i podsmażamy na łyżce oliwy w rondlu, uważając, żeby nie przywarła. Po chwili dodajemy pokrojony czosnek i chilli. Chwilę dusimy na niewielkim ogniu. Zalewamy bulionem (ja miałam gotowy domowy, ale może być z EKO-kostki -trudno;/). Dodajemy tomate frito o i garść estragonu. Lekko miksujemy "na grubo" i doprawiamy solą i pieprzem.
Poniżej wersja bez estragonu za to z odrobiną pesto, kawałkami mozzarelli i kiełbaską chorizo :)
Nie ma co, dobrze kombinujesz!
OdpowiedzUsuń