Wyszło bardzo fajne połączenie smaków. Bardzo polecam.
Składniki:
- 2 filety z łososia
- skórka i sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- odrobina mąki do oprószenia ryby
- kilka łyżek oliwy z oliwek do smażenia
- garść płatków migdałów
- 2 łyżki masła
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
Sok z cytryny mieszamy z otartą skórką, solimy i nacieramy łososia a następnie oprószamy go mąką i smażymy na oliwie.
w tym czasie na maśle podsmażamy płatki migdałów, doprawiamy je solą i szczyptą cynamonu. Słono-maślano-cynamonowy smal jest dla mnie po prostu super i na pewno użyję tego pomysłu do innych ryb lub mięsa.
Na szpinaku układamy rybę posypujemy ją płatkami migdałów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋