środa, 31 sierpnia 2011

PASTA Z BAKŁAŻANA

Czyli śniadaniowe przeganianie nudy z talerza;)
Ale nie tylko śniadaniowe. Pasta jest całkiem fajna jako dip do grzanek również na przekąskową kolację.

Składniki:

  • bakłażan
  • ząbek czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka gęstego jogurtu
  • garść szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • garść czarnych oliwek


Bakłażana kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy aż będzie miękki. Przekładamy do miseczki, zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy oliwki, sól, pieprz, jogurt, sok z cytryny. Możemy zmiksować (ja tak zrobiłam) lub posiekać oliwki a bakłażana rozdrobnić widelcem. Następnie dodajemy szczypiorek i zajadamy :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz i pozdrawiamy - Cytryna&Co :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

goście online

Pobierz listę zakupów