niedziela, 21 sierpnia 2011

PASTA Z JAJEK I FETY


Przywiozłam chyba z milion wiejskich jaj, więc jajeczne potrawy często gościły na naszym stole w ostatnich dniach. Nie narzekam, bo jak wiecie jestem największym na świecie jajkożercą ;)
Na obiad tortilla de patatas, na śniadanko pasta, sadzone, jajecznica z chorizo…

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • garść szczypiorku
  • kawałek chudej fety
  • pieprz do smaku (z solą uważamy, bo feta jest słona)

Do rozdrabniania jajek używam specjalnej praski lub po prostu tłuszka do ziemniaków z dziurkami. Mieszamy wszystkie składniki. Super smakuje ze świezym, razowym chlebem, rzodkiewkami i pomidorami.

1 komentarz:

  1. Fajny pomysł na pyszną pastę na śniadanie:) Jakoś nigdy mi do głowy nie przyszło wymieszać jajka z fetą:)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń