Pyszna letnia sałatka, która doskonale się prezentuje i bardzo fajnie
smakuje. Można ją podac do mięsa i ryb z grilla lub jako przystawkę.
Składniki:
- 4 żółte pomidory
- 4 czerwone pomidory (z dużą ilością miąższu)
- garść posiekanych liści bazyli
- sól, pieprz
- oliwa do skropienia (opcjonalnie oliwa czosnkowa lub chilli)
wersja gorące caprese: 2
kule mozzarelli pokrojone w plastry
Pomidory kroimy w plastry i przekładamy kolorami. Możemy dodac też
mozarelle.
Posyujemy bazylią przed lub po (zleży czy wolicie świeże, czy
przypieczone zioła) i zapiekamy. Prze podaniem skrapiamy oliwą i podejemy
ciepłe.
Nigdy nie jadłam takich pomidorków - pora spróbować. A Ciebie zapraszam do mojej akcji warzywa psiankowate http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2285
OdpowiedzUsuńA dziękuję bardzo:) fajny pomysł:))) Kocham pomidory, zwłaszcza działkowe.
OdpowiedzUsuń