Składniki:
- 300g fasolki czarne oczko (może być ze słoika lub puszki lub wcześniej namoczona)
- 2 duże pomidory
- tomate frito lub sos pomidorowy
- mała cebulka
- cukinia
- papryka słodka
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, curry
- opcjonalnie: pikantna papryka lub sos chilli
Cukinię szatkujemy i podsmażamy z posiekaną cebulką, po chwili dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Przekładamy do garnka,dodajemy pokrojone i obrane pomidory i fasolkę (jeśli jest z puszki - jeśli nie to wcześniej ją gotujemy do miękkości). Podlewamy szklanką wody, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Chwilę gotujemy. Podajemy z czosnkową bruschettą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋