Follow by Email/Obserwuj przez Email

wtorek, 23 czerwca 2009

TRUSKAWKOWE CAPRESE

Doskonała letnia przystawka, którą wyczytałam w książce Amelie Nothomb "Tak wyszło".
Bohaterka jadła tę przystawkę popijając schłodzonym szampanem :)

Składniki:

  • duże truskawki
  • świeża bazylia
  • mozzarella
  • świeżo mielony pieprz
  • gęsty ocet balsamiczny (u mnie il borgo del balsamico)
  • opcjonalnie: czarne oliwki, liście rukoli lub innej sałaty, prażone orzeszki piniowe

Truskawki myjemy, kroimy na połówki, mozarelle kroimy w plasty i układamy na niej truskawki. Na lub pod każdy owoc kładziemy listek bazylii. Posypujemy pieprzem, skrapiamy balsamico i wcinamy!
Obiecuję, że jest pyszne :)

Możemy zrobić również koreczki z kuleczek mozzarelli i całych truskawek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń