środa, 24 czerwca 2009

PIERSI Z KURCZAKA NADZIEWANE SZPINAKIEM I ORZECHAMI

Jakiś czas temu uwielbiałam zabijać piersi z kurczaka i je faszerować różnymi rzeczami: serem, pesto, szpinakiem, bakliami. Po pewnym czasie to sztyletowanie zaczęło mi całkiem nieźle wychodzić ;) W ten sposób powstało kilka całkiem fajnych przepisów.

Piersi z kurczaka myjemy, w środek (w najszerszą część) w zdłuż wbijamy nóż ;)
robimy kieszonkę.
Farsz: szpinak, ser pleśniowy lub mozarella, posiekane orzechy włoskie, szczypta gałki muszkatołowej, pieprz, sól
Faszerujemy piersi, zapinamy wykałaczkami i pieczemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń