Follow by Email

wtorek, 20 października 2009

PIERSI DROBIOWE NADZIEWANE SEREM PLEŚNIOWYM W BOCZKOWYM ŚPIWORKU

To danie robiłam nie u siebie. Trafiłam do osoby, która była kompletnie zielona w kuchnii, miała piersi z kurczaka i żadnego pomysłu na obiad. W poczuciu odpowiedzialności pojechałam do wiejskiego sklepu i kupiłam co było ;) Był boczek i ser rokpol. To już coś ;) Wyszło całkiem fajne danie, które wszystkim smakowało.
Tam użyłam piersi z kurczaka, dzisiaj robię na obiad z indyka.


Piersi myjemy, przebijamy nożem robiąc kieszonkę. Posypujemy solą i pieprzem. Do środka wkładamy kawałki sera pleśniowego. Całość zawijamy boczkiem i zapiekamy.

W przypadku indyka rozbijamy pierść i zawijamy z serem jak roladę.

2 komentarze:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń