To danie robiłam nie u siebie. Trafiłam do osoby, która była kompletnie zielona w kuchnii, miała piersi z kurczaka i żadnego pomysłu na obiad. W poczuciu odpowiedzialności pojechałam do wiejskiego sklepu i kupiłam co było ;) Był boczek i ser rokpol. To już coś ;) Wyszło całkiem fajne danie, które wszystkim smakowało.
Tam użyłam piersi z kurczaka, dzisiaj robię na obiad z indyka.
Piersi myjemy, przebijamy nożem robiąc kieszonkę. Posypujemy solą i pieprzem. Do środka wkładamy kawałki sera pleśniowego. Całość zawijamy boczkiem i zapiekamy.
W przypadku indyka rozbijamy pierść i zawijamy z serem jak roladę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ile czasu trzeba to piec?
OdpowiedzUsuń45 min powinno wystarczyc w 220 st.
OdpowiedzUsuń