Follow by Email

poniedziałek, 18 lutego 2013

KACZKA Z JABŁKAMI

Składniki:
  • wydepilowana kaczka
  • kilka jabłek
  • sól
  • kilka ząbków czosnku
  • kilka łyżek majeranku
Marynata:
  • oliwa
  • 3 łyżki octu balsamico bianco
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki octu słodowego
  • 3 łyżki słodu ryżowego (może być np. daktylowy albo klonowy albo miód)
Kaczkę nacieramy solą, majerankiem i marynatą. Jabłka kroimy na ćwiartki i wkładamy do środka kaczki. Zostawiamy na noc.
Pieczemy około 2-3 godzin w temperaturze  200 stopni.

2 komentarze:

  1. Mam całą kaczkę w zamrażarce i czeka na swoją kolej;) Wypróbuję przepis, wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Trochę za długo trzeba piec 2 - 33 godzin :-)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń