składniki:
- filet świeżego łososia
- porcja gotowego ciasta francuskiego(kupuję w lidlu)
- świeży szpinak
- 2 łyżki masła
- 1 jajo
- sól i pieprz
Uwielbiam bawić się jedzeniem, zmieniać smaki, kombinować i próbować, ceniąc przy tym prostotę. Bo diabeł tkwi w szczegółach a dobry smak w prostocie :)
W 2009 roku zaczęłam zbierać przepisy rodziny i przyjaciół, żeby można było spróbować wrócić do smaku wspomnień. Przedstawiam też własne, ciągle ewoluujące pomysły, co z resztą widać śledząc archiwum bloga.
W swojej diecie od kilku lat uwzględniam nietolerancje pokarmowe i kilka innych czynników związanych z chorobami autoimmunologicznymi.
Na pewno jest tu rozmaicie, ale ja uwielbiam chaos a etykiety pozwalają na zachowanie pewnego porządku ;)
Życzę miłej lektury i wszystkiego smacznego!
XOXO
ciasto francuskie - uwielbiam!
OdpowiedzUsuńszpinak - uwielbiam !
łosoś - uwielbiam!
Fantastyczne danie!!!
Mmmm... się rozmarzyłem!
OdpowiedzUsuńNie robiłem jeszcze ze szpinakiem, a to brzmi ciekawie, za to polewam jeszcze odrobiną sosu holenderskiego.
To akurat dzieło Marty. Sos holenderski brzmi zacnie :)
Usuń