Za to my spałaszowaliśmy z przyjemnością.
Składniki:
- 250g krewetek
- 2 małe lub 1 duża cukinia
- cebula
- czosnek
- słoik sosu tomate frito lub przecieru dobrej jakości (można dosłodzić ksylitolem)
- oregano
- bazylia
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- natka z pietruszki
- sok z cytryny
- pikantna papryka w proszku może być pimienton
Krewetki obieramy, skrapiamy cytryną, oprószamy papryką i smażymy na oliwie. Zdejmujemy z patelni. Cebulę i czosnek drobno kroimy, następnie podsmażamy razem z bazylia i oregano, dodajemy startą na tarce, na grubych oczkach cukinię. Dodajemy tomate frito i krewetki. Chwilę podgrzewamy. Podajemy z makaronem, posypujemy natką z pietruszki.
Bardzo apetyczne te farfalle :)
OdpowiedzUsuń