Super - ekspresowe ciastka! Miękkie i wilgotne w środku. Można do środka dodać dżem lub czekoladę.
Składniki:
- 3-4 dojrzałe banany
- 100 g zmielonych migdałów
- 200 g mąki gryczanej
- 100 g masła (miękkiego) lub adekwatna ilość oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- 2 łyżki słodu daktylowego lub zmielone daktyle
- 2 jajka lub pół szklanki namoczonego siemienia lnianego/babki płesznik
Rozgniecione widelcem banany, masło, jajka, słód, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia miksujemy. Wlewamy w w foremki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Też mam taka śliczną serduszkową formę ;)
OdpowiedzUsuńDostałam w prezencie :)
Usuń