Składniki:
- arbuz
- feta (można zastąpić kozim serem)
- czarne oliwki
- pieprz
- ocjonalnie: posiekana mięta lub bazylia
Forma podania: w arbuzie, jako sałatka czy plasterkowy przekładaniec - dowolna :)
Uwielbiam bawić się jedzeniem, zmieniać smaki, kombinować i próbować, ceniąc przy tym prostotę. Bo diabeł tkwi w szczegółach a dobry smak w prostocie :)
W 2009 roku zaczęłam zbierać przepisy rodziny i przyjaciół, żeby można było spróbować wrócić do smaku wspomnień. Przedstawiam też własne, ciągle ewoluujące pomysły, co z resztą widać śledząc archiwum bloga.
W swojej diecie od kilku lat uwzględniam nietolerancje pokarmowe i kilka innych czynników związanych z chorobami autoimmunologicznymi.
Na pewno jest tu rozmaicie, ale ja uwielbiam chaos a etykiety pozwalają na zachowanie pewnego porządku ;)
Życzę miłej lektury i wszystkiego smacznego!
XOXO
O tak, lubię takie smaki :) Ja nie dodaję oliwek, tylko sos z soku z cytryny i miodu. Mniam :)
OdpowiedzUsuń