Ceviche to danie przywiezione z Kostaryki , które serwują nasi kochani Doboshi podczas ich wspaniałych tarasowych przyjęć. Było już ceviche z krewetek. Teraz czas na surową rybkę :)
W Polsce do ceviche świetnie nadaje się tilapia.
Składniki:
- Filety z tilapii 5 – 6
- Limonki: po jednej na filet
- 1 mała cebula biała jedna czerwona
- 1 ząbek czosnku
- świeża czerwona papryka słodka lub ostra
- sól, pieprz do smaku
- seler naciowy (jedna łodyga bez liści)
- kolendra lub natka z pietruszki
- łyżka oliwy z oliwek – opcjonalnie
Tilapię kroimy na małe kawałki, doajemy drobno posiekane
pozostałe składniki zalewamy sokiem z limonek i pozostawiamy na 4 – 5
godzin w lodówce. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem... i już J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋