Dzisiaj w naszym menu pojawiła się "absolutna nowość" szybka rybka na parze na liściach kapusty z trawą cytrynowa, czosnkiem i pikantną papryczką. I to właściwie koniec przepisu ;)
Do rybki podałam ziemniaki w mundurkach- przekrojone na pół z plastrem masła i solą morską, zawinięte w folię i upieczone oraz surówkę z pora i selera naciowego skropioną oliwą z oliwek i cytryną.
Składniki:
W garnku do gotowania na parze układamy liście kapusty, na nich rybę, którą posypujemy solą morską i pieprzem, układamy na każdym filecie: płatek masła, przekrojony na pół ząbek czosnku, rozciętą wzdłuż papryczkę i pół gałązki trawy cytrynowej. Gotujemy około 30 minut
W tym czasie pieczemy ziemniaczki i robimy surówkę :)
8
Do rybki podałam ziemniaki w mundurkach- przekrojone na pół z plastrem masła i solą morską, zawinięte w folię i upieczone oraz surówkę z pora i selera naciowego skropioną oliwą z oliwek i cytryną.
Składniki:
- dwa filety ryby morskiej (nie mam pojęcia co za rybę miałam u siebie - grunt, że bez ości)
- gałązka trawy cytrynowej
- 2 papryczki piri piri
- 2 ząbki czosnku
- 2 płatki masła
- 4 liście białej kapusty
- sól, pieprz
W garnku do gotowania na parze układamy liście kapusty, na nich rybę, którą posypujemy solą morską i pieprzem, układamy na każdym filecie: płatek masła, przekrojony na pół ząbek czosnku, rozciętą wzdłuż papryczkę i pół gałązki trawy cytrynowej. Gotujemy około 30 minut
W tym czasie pieczemy ziemniaczki i robimy surówkę :)