Kolejny efekt współpracy kulinarnej z Loczkiem.
Trzeba przyznać, że chłopak ma kulinarną fantazję, żadne red hot chilli pepers nie są mu straszne.
Z jego urodą i talentami, zaimponuje w przyszłości niejednej dziewczynie ;)
Spaghetti jak można się spodziewać wyszło prze-przepyszne.
Składniki:
500g krewetek
paczka spaghetti (lubimy najbardziej Barille No5)
20 pomidorków koktajlowych
oliwa z oliwek
2 łyżki masła
świeża kolendra
4 ząbki czosnku
papryka słodka w proszku, cayenne, nasiona kolendry (utarte w moździerzu)
sól, pieprz
parmezan lub grana padano do posypania
sok z cytryny
Posiekaną kolendrę i pokrojony w plasterki czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy obrane, skropione sokiem z cytryny krewetki. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryką, cayenne, pieprzem, solą, kolendrą (nasiona).
Pomidorki koktajlowe nacinamy ostrym nożem i zalewamy na około minutę wrzątkiem. Obieramy ze skórki, kroimy na pół i dodajemy do krewetek.
Do ugotowanego makaronu dodajemy 2 łyżki masła, mieszamy z sosem i krewetkami.
Posypujemy parmezanem.
8
Trzeba przyznać, że chłopak ma kulinarną fantazję, żadne red hot chilli pepers nie są mu straszne.
Z jego urodą i talentami, zaimponuje w przyszłości niejednej dziewczynie ;)
Spaghetti jak można się spodziewać wyszło prze-przepyszne.
Składniki:
500g krewetek
paczka spaghetti (lubimy najbardziej Barille No5)
20 pomidorków koktajlowych
oliwa z oliwek
2 łyżki masła
świeża kolendra
4 ząbki czosnku
papryka słodka w proszku, cayenne, nasiona kolendry (utarte w moździerzu)
sól, pieprz
parmezan lub grana padano do posypania
sok z cytryny
Posiekaną kolendrę i pokrojony w plasterki czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy obrane, skropione sokiem z cytryny krewetki. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryką, cayenne, pieprzem, solą, kolendrą (nasiona).
Pomidorki koktajlowe nacinamy ostrym nożem i zalewamy na około minutę wrzątkiem. Obieramy ze skórki, kroimy na pół i dodajemy do krewetek.
Do ugotowanego makaronu dodajemy 2 łyżki masła, mieszamy z sosem i krewetkami.
Posypujemy parmezanem.