Sernik na zimno chodził za mną od kilku dni. Taki klasyczny z czerwoną galaretka i truskawkami. Ze względu na to, że unikam cukru i z powodu alergii postanowiłam zrobić jak najprostszą wersję.
Serniczki wyszły przepyszne.
Składniki:
2
Serniczki wyszły przepyszne.
Składniki:
- 400g serka homogenizowanego naturalnego
- 450g twarożku naturalnego (takiego zmiksowanego)
- pół szklanki mleka 0%
- kilka łyżek stewii w pudrze (lub cukru- jak wolicie)
- pól laski wanilii
- paczka żelatyny (około 10 łyżeczek)
- 500g truskawek
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki miksujemy ze stewią (do smaku) i 1/3 żelatyny.
Serki miksujemy mlekiem, ziarenkami z wanilii, stewią (do smaku) i żelatyna.
Na dno foremek do babeczek wylałam najpierw truskawki, odstawiłam do lodówki i następnie zalałam masą z serków.
Wyszły naprawdę super :)