Najlepszą cielęcinę w galarecie robi moja Mama. Ale Mama gotuje cielęcinę w gazie i jest z tym trochę zabawy. Postanowiłam zrobić swoją, mniej skomplikowana wersję troszkę inną nutką smakową.
Składniki:
1
Składniki:
- 400g chudej zmielonej cielęciny
- 1 czerwona cebula
- 3 ugotowane marchewki (u mnie z rosołu)
- rosół/bulion około 1 litra
- sól
- pieprz
- garam masala (do smaku około 1/2 płaskiej łyżeczki)
- jajko lub wegański zamiennik jajka
- 2 łyżki mączki z migdałów (lub bułka tarta)
- żelatyna
Cielęcinę wymieszałam z marchewką (jedną zostawiłam do ozdoby), jajkiem, mączką migdałową, posiekaną cebulką i przyprawami., Uformowałam małe kuleczki i ugotowałam je w rosole. Z pozostałej części rosołu około pół litra zrobiłam galaretę. Zalałam kuleczki i tak oto wygląda efekt :)