Chłopaki byli zachwyceni tymi stekami. Kawał mięsa, może naprawdę uszczęśliwić mężczyznę... jakie to pierwotne ;)
Składniki:
Steki ugniatamy ręką, wkładamy do torebki, do którj dodajemy musztardę, chrzan, ocet i pieprz. Mieszamy w torebce. Odkładamy na chwilę, żeby się przegryzło.
Smażymy na maksymalnie rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony. Na patelnię kładziemy również dwie rozkrojone wzdłuż papryczki chilli.
Smacznego!
3
Składniki:
- około 800g rostbefu (4 steki 2-2,5 cm)
- łyżka ostrej musztardy rosyjskiej (może być dijon)
- łyżka ostrego chrzanu
- 2 łyżki octu sherry
- 2 ostre papryczki
- 6 łyżek tłuszczu (u mnie z kaczki, ale może być oliwa)
- pieprz
Steki ugniatamy ręką, wkładamy do torebki, do którj dodajemy musztardę, chrzan, ocet i pieprz. Mieszamy w torebce. Odkładamy na chwilę, żeby się przegryzło.
Smażymy na maksymalnie rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony. Na patelnię kładziemy również dwie rozkrojone wzdłuż papryczki chilli.
Smacznego!