Prosta, szybka i przepyszna przekąska.
Składniki:
kilkanaście krewetek tygrysich
papryczka chilli
duzy ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
sok z połówki limonki lub cytryny
kilka nitek szafranu
sól, pieprz
Przygotowujemy marynatę z wyciśniętej (lub zmiksowanej lub roztartej) papryckzi chilli, szafranu, oliwy, soli, pieprzu i soku z limonki. Zalewamy nią krewetki i zostawiamy na godzinę w lodówce.
Nadziewamy krewetki na patyczki do szaszłyków i pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem przez 5-10 minut.
Smacznego!
ale zrobiło się różowo:) ciekawy ten przepis.
OdpowiedzUsuńWidziałam ostatnio coś takiego w programie "Mistrz kuchni - Australia", ale u Ciebie wygląda niebo lepiej ;)
OdpowiedzUsuńpo prostu swietne :)
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńalez apetycznie wygladaja, chetnie bym zjadla:)
OdpowiedzUsuń