Składniki:
- ugotowane ziemniaki (u mnie mamine - ze skwarkami)
- 2 jajka
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej
Ziemniaki mieszamy z jajkiem i mąką, formujemy kotleciki i smażymy/pieczemy na suchej (!) patelni.
Zarumienione podajemy z masłem wymieszanym z czosnkiem, lubczykiem i solą.
Moskole, takiej nazwy nie znałam! :D
OdpowiedzUsuńTeraz dopiero zainteresowałam się przepisem na moskole,jadłam i zachwycałam się ich smakiem w Zakopanym.Dzisiaj zostało mi ziemniaków po obiedzie postanowiłam zrobić moskole z tego przepisu,wyszły pyszne, polecam!!!
OdpowiedzUsuńten przepis jest prosty a moskole wychodzą pyszne,polecam
OdpowiedzUsuńpyszne sa moskole ,ale ja zrobilam na slodko sa tez dobre
OdpowiedzUsuń