Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 4-6 kawałków papieru ryżowego
- 200g mieszanki chińskiej (mrożonej)
- łyżka zielonej pasty curry
- łyżeczka nasion kolendry (może być stłuczona w moździerzu)
- sól, pieprz
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- 2 jajka
- posiekany makaron ryżowy lub sojowy (jaki wolicie)
- kilka łyżek oliwy
Blaszkę keksówkę smarujemy oliwą i wykładamy uprzednio namoczonymi w wodzie płatami papieru ryżowego. Składniki klopsa mieszamy razem i przekładamy do brytfanki. przykrywamy wartstwą papieru - może być podwójna. Skrapiamy oliwą. Pieczemy około 20-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋