Dorobiłam do tego jeszcze sos ze świeżych pomidorów i danie gotowe :)
Składniki:
- duży bakłażan
- 300 g mielonego mięsa z indyka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- bazylia, oregano, świeży tymianek, pieprz, sól, cukier
- 500 g pomidorów
Na oliwie podsmażamy cebulę, czosnek z przyprawami, dodajemy obrane ze skórki pomidory i dusimy aż powstanie sos.
Mięso doprawiamy tak jak lubimy - ja dodałam mieszankę grecką, którą kupiłam na bazarze.
Bakłażana kroimy w plastry posypujemy solą i zostawiamy, żeby puścił sok. Następnie osuszamy je, skrapiamy oliwą i smażymy z dwóch stron.
Zawijamy w nie mięso, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i pieczemy około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋