Podałam do niej steki z polędwicy wołowej i gotowaną na parze fasolkę szparagową.
Moim zdaniem sałatkę można zjeść również samą na lunch.
Składniki:
- filiżanka pęczaku
- cebula
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól, pieprz
- orzechy włoskie
- natka z pietruszki
- 3 ugotowane buraki
Pęczak wrzucamy do wrzątku i gotujemy aż będzie miękki. Na oliwie z oliwek smażymy drobno pokrojona cebulę i czosnek, po chwili dodajemy ugotowane pokrojone w kostkę buraki. Doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i mieszamy z pęczakiem. Osobno prażymy posiekane lub stłuczone (torebka+tłuczek do mięsa) orzechy włoskie i mieszamy z resztą składników.
zrobiłem, skosztowałem, oniemiałem...Moja wersja była z pstrągiem łosiowowym
OdpowiedzUsuń