Składniki:
- 200 g zmielonych migdałów
- 1 jajko (jeśli nie jecie jajek, myślę, że uda się bez)
- kandyzowana skórka z pomarańczy (ja miałam zamrożona skórkę, którą dusiłam w białym winie z cukrem trzcinowym)
- łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 3 łyżki syropu klonowego/ z agawy/miodu
- 3 łyżki oliwy z prażonych orzechów (może być masło lub inny tłuszcz)
- 3 czubate łyżki namoczonego siemienia lnianego lub babki płesznik (może być zmiksowane lub nie)
- opcjonalnie: gorzka czekolada na wierzch
Składniki mieszamy, przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy około 20-30 minut w 180 stopniach.
Po wystygnięciu polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋