Miałam akurat w lodówce otwarte opakowanie sobrasady z pieprzem z Hiszpańskiego Smaku - mojego sklepu z hiszpańskimi łakociami i winami a ponieważ sobrasada jest świetna do różnych sosów, makaronów, świetnie rozpuszcza się dając fajny pomarańczowy kolor, paprykowy podwędzany smak, pomyślałam, że może wyjdzie coś ciekawego. I wyszło. Zupełnie nowe oblicze krewetek. Chłopakom smakowało. Mam nadzieję, że Wam też będzie.
Składniki:
- 500 g krewetek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 plasterków sobrasady z pieprzem lub bez
- łyżeczka pimnienton picante
- oliwa z oliwek
- papryczka chilli
- sól, pieprz, oregano, bazylia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋