Składniki:
- paczka drobnego makaronu (u mnie w kształcie ryżu)
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka oregano
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka łagodnej papryki hiszpańskiej pimienton
- oliwa z oliwek
- sos tomate frito - 400g
- pesto genovese
- kiełbasa chorizo
- sobrasada
- ser owczy do posypania
Gotujemy makaron al dente a w czasie kiedy się gotuje robimy sos: kroimy w drobną kostkę cebulę i czosnek, dodajemy przyprawy i smażymy na oliwie, po chwili dodajemy sobrasadę i jeszcze chwilę smażymy. Całość zalewamy sosem tomate frito, mieszamy z ugotowanym makaronem i przesypujemy do brytfanki. Smarujemy z wierzchu pesto, układamy plasterki chorizo, posypujemy serem i zapiekamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋