Składniki:
- 400g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- szczypta cukru trzcinowego (opcjonalnie)
- pół szklanki intensywnego bulionu
- łyżeczka domowej wegety
- łyżka masła
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z masłem, dodajemy do niej szczyptę cukru trzcinowego, chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Czekamy aż bulion się zredukuje i dodajemy do mięsa. Siekamy drobno papryczkę jalapeno. Mieszamy z mięsem. Doprawiamy pieprzem, wegetą i solą. Nadziewamy papryczki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą i pieczemy około 45 minut w temperaturze 250 stopni.
Są takie apetyczne...uwielbiam faszerowana paprykę.
OdpowiedzUsuńLubię to ;) znaczy papryczki takie ;)
OdpowiedzUsuń