Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- sól
- zmielone orzechy włoskie
- oliwa z oliwek
- masło
- świeża szałwia
Pokroiłam kurczaka, posoliłam, obtoczyłam w orzechach i usmażyłam na oliwie z dodatkiem masła z listkami świeżej szałwii. Pyszne i bardzo proste!
Uwielbiam bawić się jedzeniem, zmieniać smaki, kombinować i próbować, ceniąc przy tym prostotę. Bo diabeł tkwi w szczegółach a dobry smak w prostocie :)
W 2009 roku zaczęłam zbierać przepisy rodziny i przyjaciół, żeby można było spróbować wrócić do smaku wspomnień. Przedstawiam też własne, ciągle ewoluujące pomysły, co z resztą widać śledząc archiwum bloga.
W swojej diecie od kilku lat uwzględniam nietolerancje pokarmowe i kilka innych czynników związanych z chorobami autoimmunologicznymi.
Na pewno jest tu rozmaicie, ale ja uwielbiam chaos a etykiety pozwalają na zachowanie pewnego porządku ;)
Życzę miłej lektury i wszystkiego smacznego!
XOXO
Kolejny fajny pomysł do zapisania!
OdpowiedzUsuńPyszne i proste tak jak lubię.
Coś jest w tym podobieństwie gotowa/y nie/prawie na wszystko ;)
Pozdrawiam!
Fajny pomysł na kurczaka:)
OdpowiedzUsuńdzięki! bez orzechów z szałwią też jest OK. Proste jest dobre :)))
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuń