Nasze rodzinne, tradycyjne danie na wielkanocne śniadanie.
Mój Tata robi ją najlepiej na świecie. Z resztą jest prawdziwym specem od potraw przyrządzanych z jajek. Uwielbienie do jajek chyba jest u nas przekazywane genetycznie ;)))
Składniki:
- 10 jajek
- chrzan, musztarda, majonez, sól pieprz
- pokrojona drobno rzeżucha
Jaja kroimy drobno lub wyciskamy przez wyciskarkę do ziemniaków, dodajemy rzeżuchę, doprawiamy odrobiną majonezu, chrzanu i musztardy oraz solą i pieprzem.
Smacznego!
cześc złotko jak rozumiem to przepisy dla przyjaciół i chudych wrogów . Zrobi ę tortille dla dziewczyn i może potemm cos dorzucę teraz mam bilansową goraczkę
OdpowiedzUsuńpa buziaki
Ja im kiedys zrobilam, jak byłam u Was. Została sprofanowana litrem keczupu, ale smakowała. Dziewczyny zjdły całą ;~)
OdpowiedzUsuń